BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

четвртак, 17. септембар 2009.

Problem

Znaci pocela sam da radim LJUBICANSTVENO...nasla sam shemu i odmah na pocetku zabrljala,mada sam nastavila tako,jer moze da prodje,ali cisto sebe radi i u cilju smirivanja unutrasnjeg mira,volela bih ako neko zna kako se ova shema radi i ako neko zna gde sam pogresila da mi razjasni jer meni nije jasno :)


ovo je shema...




ovo je lice i nalicje-jedno pored drugog




ovo je nazalost nalicje,a ove gombice treba da budu ispupcene ovako na "licu"




nalicje




lice heklanja koje ne treba ovako da izgleda :(

12 коментара:

daca је рекао...

vidi i ja sam imala isti problem,ali sam za razliku od tebe ja odustala,što mi inače nije navika.da li si probala da kada uradiš početni lančić u povratku umesto stubića uradiš polustubić(nadam se da koristim prave izraze)pa onda tek u trećem redu kreneš šemu.loša je slika sa šemom,čini mi se da je tako dalje,osim početnog reda.

Zana је рекао...

Šema je u redu, ne vidim na tvojoj slici da li radiš povratne redove, stubiće bez navijutka (mrtvi bod)pa ti zato bobice budu na naličju. Znači prvi red je lančić, onda dolazi pravi red koji radiš s desna na levo (stubići sa 1 navijutkom) i tada praviš bobice. Drugi red je povratni, tj.naličje (na šemi mrtvi bod ili stubići bez navijutka)to ti je, gledano na šemi, s leva na desno. 3 red je opet lice. Na šemi se vide strelice. Pravi redovi su neparni. Ne znam jesam li ti išta pomogla, uglavnom šemu sam isprobala i dobra je.

Buba је рекао...

da da zana
radim tako jedan red ide prazan,pa sledeci sa bobicama sa stubicima,okrenem pa opet ceo red mrtvim bodom,pa tako dalje ....

tebi uspele bobice sa lica???

razmisljam o dacinom predlogu ali nisam jos probala,ali probacu sa nekim parcetom

Zana је рекао...

Meni bobice idu kako treba na licu heklanja. Ne verujem da češ išta postići sa Dacinim predlogom, jer ćeš početi šemu od trećeg reda i dobiti to isto ili ja ne razumem šta je ona predložila. Htela sam da uradim kako je tebi ispalo i nisam uspela.

daca је рекао...

e moram priznati da sam tek sad zbunjena,ponovo sam pokušala i ne mogu da provalim gde grešim neverovatno,i da zana je u pravu ne dobijaš ništa mojim predlogom bar ja nisam.zana svi ćemo kod tebe na kurs.

Buba је рекао...

:) skontala sam jutros gde grasim :)

znaci ovako ide-prvi red -lancic
onda krenem stubice,pa kad hocu bobice idem u jednu rupicu 5 stubica koje ne zavrsavam aliiiiiiii....tako je sitna greska :)

onda kad ide zadnji stubic sve zajedno provucem i onda JEDNA MRTVA PETLJA :)
TU mrtvu nisam radila :) pa se bobice uvijaju u drugu stranu :D
medjutim kad se vracam nazad praznim bodom tu jednu mrtvu moram da preskocim-i onda je savrseno

Verujte smejala sam se sama sebi jutros :)

romantales је рекао...

Imam iskustva sa japanskim shemama za hekleraj i iako si prilagodila svoj rad da ti bobice budu na licu rada problem je u samom čitanju sheme. Naime, ove bobice se ne rade kao pet visokih stubića zajedno, već je to tzv. popcorn bod, gdje se svih pet stubića najnormalnije završavaju, ali se kod zadnjeg vadi heklica i ponovno bode u vrh prvog stubića u seriji i to od ispred , hvata se ona omčica iz koje si izvadila heklicu i provlači, na taj način dobivaš bobicu koja mora ostati na licu rada. U povratnom redu u vrh te bobice radiš niski stubić (onaj bez navoja), nikako ga ne preskačeš. Shema koju si postavila nije najčitljivija, ali kako sam radila jedan stolnjak po japanskoj shemi, simbol je upravo taj ako na tvojoj slici, tako da sam 100% sigurna da je u tome problem. Na tvom radu, ako bolje pogledaš vidjet ćeš da te bobice nisu izražene kao one na uzorku.
Nadam se da ti je ovo od pomoći. :-)

daca је рекао...

ne mogu da verujem,hvala ti što si otkrila grešku ,i to objavila.kakva mala greška a kakvu je zabunu napravila.

romantales је рекао...

Evo i sliku sam našla kako se to radi:
http://crochet.about.com/library/blpopcrn.htm
... mislim da će ti ovako biti mnogo jasnije nego moja priča ;-)

Buba је рекао...

jooooj carski :)

svaka ti cast za ovo i mnogo ti hvala
sutra odmah probavam :)

Buba је рекао...

da dodam jos nesto :)

za @romantales....jedno vreme sam citala tvoj blog :)
posle mi se obrisali bookmarksi i nisam ga nasla,drago mi je da si se javila

celiabe је рекао...

Lindos trabajos¡¡¡
Saludos
Celia