BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

петак, 8. јун 2012.

Hladni porcelan 2

Dobro jutro,svima

Posle poruke od @drangulije,hajd da pojasnim:

Tempra paint -pretpostavljam da je bela tempera u prahu(sto kod nas nema,niti sam probala da nadjem),ali ja sam masu pravila bez toga.Masa bi trebalo da odstoji u frizideru 24 sata pre koriscenja,sto kod mene cesto i nije bio slucaj :). Nista ne puca dok se radi,masa je vise onako gumenasta,a kad se potpuno osusi bude slicno plastici.Jeste krto i nekoliko magnetica kad mi je palo sa frizidera se polomilo uglavnom na delicima koje sam spajala,a svaki delic se savrseno spoji prosto sa malo drvofixa.
I kada umesim masu i ona odstoji (ili ne) otkinem parce i dodam temperu  koja mi boja treba,ako hocu jacu boju slobodno dodam vise,dobro se izmesi.Masa moze da se boji i flomasterima,ako vam treba vrlo malo mase -recimo za oci ili nesto slicno.Za iscrtavanje ociju,usta itd. najbolje koristiti markere za cd-ove,jer se obican flomaster skida.Kad se neki predmet dobro osusi (oko 4-5 dana na vazduhu) premazem sve drvofixom i opet susim i to je to.
Ono sto nisam uslikala (nazalost) ,otislo je kao poklon za rodjendan,godisnjice,uskrs,bozic...

Pa nadam se da sam pomogla i da ce nekom koristiti.Ovih dana pravicu jos neke sitnice,pa uskoro nove slicice,a do tada postavljam nekoliko slika korak po korak:











2 коментара:

Drangulije је рекао...

Hvalaaaaaaaaaaaaaaaaa puno na pojasnjenju.

Nadam se da ces postaviti sve fotografije na blog, da vidimo kako radis.

A mozda i neki tutorijal? ;)

Ivana је рекао...

Savjeti su bili korisni .. hvala!
Auto Škola Osijek